اخبار داغ

ApplyClub

برنامه ی متخصصین ماهر فدرال (FSWP)، مهاجران را بر اساس توانایی‌هایشان در رسیدن به موفقیت‌های مالی در کانادا گزینش می کند. پرونده ی متقاضیان، در صورت واجد شرایط بودن، از نظر معیارهای انتخاب بررسی می شود. صد امتیاز در دسترس متقاضیان است، از قبیل امتیازاتی برای توانایی‌های مربوط به زبان رسمی یا امتیازاتی که به سن، تحصیلات، تجربه ی کاری، فرصت استخدامی که در کانادا برایشان فراهم شده و انطباق پذیری مربوط می باشد. نمره ی قبولی در حال حاضر ۶۷ است.

پس از یک بررسی جامع بر روی تحقیقات مرتبط، ارزیابی گسترده ی برنامه ها، مشاوره با ذی نفعان، تحقیق و مطالعه درباره ی فعالیت‌های مشابه در دیگر کشورهای مهاجر پذیر، تغییراتی در زمینه ی برنامه ی متخصصین ماهر فدرال (FSWP) در ماه دسامبر سال ۲۰۱۲ پیشنهاد شد. این تغییرات از تاریخ ۴ می سال ۲۰۱۳ به اجرا درخواهد آمد.

پذیرش متقاضیان جدید در برنامه ی FSWP از تاریخ ۱ جولای سال ۲۰۱۲ دچار وقفه شده است؛ مگر برای آن دسته از افرادی که پیشنهاد کاری داشته اند و یا کسانی که طی دوره ی دکترا درخواست داده اند. در ۴ می ۲۰۱۳ این وقفه برداشته خواهد شد و پذیرش متقاضیان جدید در مشاغل واجد شرایط دوباره به راه خواهد افتاد. اداره ی شهروندی و مهاجرت کانادا (CIC) تا تاریخ ۴ می ۲۰۱۳ برای ۲۴ شغل واجد شرایط، درخواستی قبول نمی کند، ولیکن الزامات دیگری وجود دارد که متقاضیان می توانند خود را برای آن‌ها آماده کنند؛ مانند امتحان‌های زبان و ارزیابی‌های مدارک تحصیلات خارجی. فرم‌های جدید تا ۴ می ۲۰۱۳ روی وب سایت اداره ی شهروندی و مهاجرت کانادا (CIC) قرار خواهد گرفت.

افرادی که درصدد هستند تا از ۴ می به بعد درخواست بدهند، باید توجه داشته باشند که به درخواست هایی که واجد شرایط جدید نیستند ترتیب اثر داده نخواهد شد. متقاضیان برنامه ی جدید متخصصین ماهر فدرال باید اطمینان حاصل نمایند که حداقل یکی از شرایط زیر را دارا می باشند:

- داشتن حداقل یک سال تجربه ی کاری مستمر در یکی از ۲۴ شغل واجد شرایط

- داشتن پیشنهاد شغلی (تغییرات اِعمال شده در فرآیند استخدام، قبلا در وب سایت منتشر شده است.)

- داشتن شرایط لازم برای اعلام درخواست طی دوره ی دکترا


متقاضیانی که حداقل یکی از الزامات بالا را دارا می باشند، باید همچنین دارای سطح حداقل زبان بوده و گواهی ارزیابی مدرک تحصیلی خارجی نیز دریافت کنند.

 

لیست مشاغل واجد شرایط
اداره ی شهروندی و مهاجرت کانادا (CIC) از تاریخ ۴ می ۲۰۱۳ روی هم رفته ۵۰۰۰ تقاضای جدید را خواهد پذیرفت و در هر یک از ۲۴ شغل ذکر شده در لیست، تا حداکثر ۳۰۰ پرونده کامل بررسی خواهد شد.

مشاغل واجد شرایط (به همراه کد طبقه بندی مشاغل ملی در سال ۲۰۱۱)
- ۰۲۱۱ مدیران مهندس
- ۱۱۱۲ تحلیل گر مالی و امور سرمایه گذاری
- ۲۱۱۳ زمین شناس و اقیانوس شناس
- ۲۱۳۱ مهندس راه و ساختمان (عمران)
- ۲۱۳۲ مهندس مکانیک
- ۲۱۳۴ مهندس شیمی
- ۲۱۴۳ مهندس معدن
- ۲۱۴۴ مهندس زمین شناسی
- ۲۱۴۵ مهندس نفت
- ۲۱۴۶ مهندس هوا فضا
- ۲۱۴۷ مهندس کامپیوتر (به جز مهندسان نرم افزار/طراحی)
- ۲۱۵۴ نقشه برداران زمین
- ۲۱۷۴ برنامه نویسان کامپیوتر و توسعه دهندگان رسانه‌های تعاملی
- ۲۲۴۳ مکانیک و تکنسین ادوات صنعتی
- ۲۲۶۳ بازرسان بهداشت عمومی و محیط زیست و بهداشت حرفه‌ای و ایمنی
- ۳۱۴۱ متخصص شنوایی سنجی و آسیب شناسان گفتار و زبان
- ۳۱۴۲ فیزیوتراپ ها
- ۳۱۴۳ کار درمانی
- ۳۲۱۱ تکنولوژیست آزمایشگاه پزشکی
- ۳۲۱۲ تکنسین آزمایشگاه پزشکی و دستیاران آسیب شناسان
- ۳۲۱۴ درمانگران تنفسی، تزریقات بالینی و تکنولوژیست قلبی
- ۳۲۱۵ تکنولوژیست پرتو پزشکی
- ۳۲۱۶ تکنولوژیست سونوگرافی‌های پزشکی
- ۳۲۱۷ تکنسین‌های قلب و عروق و تکنولوژیست تشخیصی الکتروفیزیولوژیک (در جای دیگر طبقه بندی نشده)

 

حداقل سطح زبان
تمامی افرادی که در نظر دارند برای FSWP تقاضا بدهند، ابتدا باید مشخص کنند که آیا از حداقل سطح زبان برخوردارند یا خیر: سطح ۷ Canadian Language Benchmark, CLB  یا سطح ۷  Niveaux de compétence linguistique canadiens, NCLC  در هر چهار مهارت (گوش دادن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن). به منظور اثبات مهارت در زبان، یک متقاضی بالقوه باید برای آزمون زبان در یکی از موسساتی که وزارت مشخص کرده، شرکت کرده و نتیجه ی آن را به همراه تقاضایش به اداره ی شهروندی و مهاجرت کانادا (CIC) بفرستد. نتایج آزمون زبان به مدت ۲ سال از تاریخ صدورش توسط موسسات تعیین شده، از طرف CIC پذیرفته می شود.

موسساتی که از طرف CIC برای آزمون زبان مشخص شده اند عبارتند از:

- Canadian English Language Proficiency Index Program, CELPIP
- International English Language Testing System, IELTS
- Test d'évaluation de français, TEF

این آزمون‌ها به شکل‌های مختلفی توسط این سه سازمان نمره دهی می شوند. در اینجا نمره‌های لازم برای رسیدن به سطح ۷ CLB یا  سطح ۷ NCLC را ذکر می کنیم:

انگلیسی
- برنامه ی کانادایی شاخص تسلط بر زبان انگلیسی (CELPIP)
به منظور کسب حداقل سطح مجاز در آزمون عمومی CELPIP، هر متقاضی باید حداقل نمره ی 4L را در هر یک از چهار مهارت ذکر شده دریافت کند.
نمره ی 4L در آزمون عمومی CELPIP برابر است با سطح CLB ۷ . نمره ی 4H برابر است با سطح CLB ۸ و نمره ی ۵ یا بالاتر برابر است با سطح CLB ۹ یا بالاتر.

- سیستم بین المللی تست زبان انگلیسی (IELTS)
هر فرد متقاضی FSWP باید در آزمون عمومی IELTS حداقل نمره ی ۶ را کسب کرده تا به حداقل سطح زبان یعنی CLB ۷ نائل آید.

فرانسه
- آزمون ارزشیابی زبان فرانسه (TEF)
هر فرد متقاضی FSWP برای رسیدن به سطح حداقل زبان در آزمون TEF یعنی سطح NCLC ۷ باید در مهارت خواندن، حداقل نمره ی ۲۰۶، گوش دادن ۲۴۸ و در مهارت های صحبت کردن و نوشتن، حداقل نمره ی ۳۰۹ را کسب کند.

 

 استخدام برنامه ریزی شده
کارفرماها قبلا -هنگامی که خواستار استخدام یک تبعه ی خارجی برای کار تمام وقت و دائم بودند و همچنین زمانی که تمایل داشتند تا از برنامه ی کارکنان خود مبنی بر اقامت دائم، از طریق FSWP حمایت به عمل آورند- برای ایده ی استخدام برنامه ریزی شده (AEO) از طرف منابع انسانی و توسعه ی مهارت های کانادا تقاضا دادند.
از تاریخ ۴ می ۲۰۱۳، اداره ی شهروندی و مهاجرت کانادا (CIC) دیگر برای حمایت از شخص متقاضیِ FSWP، ایده ی استخدام برنامه ریزی شده (AEO) را نمی پذیرد. در عوض، اکثر این استخدام ها نیاز به نظر بازار کار Labour Market Opinion خواهند داشت.

 

ارزیابی مدارک تحصیلی (ECA)
یک تغییر مهم دیگر که در تاریخ ۴ می ۲۰۱۳ به مرحله ی عمل درخواهد آمد، ارزیابی مدارک تحصیلی و آموزشی (ECA) می باشد. متقاضیان در صورتی که می خواهند یک گواهی نامه ی آموزشی خارجی ارائه کنند، می توانند قبل از ۴  می، فرآیند دریافت ECA را آغاز کنند. به هر حال، متقاضیان باید الزامات واجد شرایط بودن را –که در بالا ذکر شد- در نظر داشته باشند. برای مثال، اینکه آیا یک پیشنهاد شغلی برای استخدام دارند یا خیر، یا طی دوره ی دکترا یا برای مشاغل واجد شرایط تقاضا می دهند و اینکه سطح حداقل زبان را از طریق آزمون تعیین شده کسب کرده اند یا خیر. متقاضیانی که دارای گواهی نامه ی آموزش کانادایی هستند، نیازی به گرفتن ECA ندارند مگر اینکه به منظور غنی تر کردن رزومه ی خود، یک گواهی نامه ی آموزشی خارجی نیز ارائه دهند.

فرآیند ECA کمک می کند که مشخص شود آیا این گواهی آموزشیِ خارجی، معتبر و معادل با یک گواهی کامل کانادایی می باشد یا خیر. برای متقاضیان جدید، فرآیند ECA درک واقع بینانه ای فراهم می کند تا دریابند که مدرک تحصیلی خارجی در کانادا تا چه حد به رسمیت شناخته می شود.

همانطور که از تاریخ ۱۷ آوریل ۲۰۱۳ چهار سازمان –به منظور فراهم کردن ECA برای هدف مهاجرتی به کانادا (تحت برنامه ی FSWP)- توسط وزیر تعیین شده اند، سازمان های دیگر هم ممکن است توسط اداره ی شهروندی و مهاجرت کانادا (CIC) در آینده تعیین شوند. سازمان های مشخص شده عبارتند از:

 - Comparative Education Service: University of Toronto School of Continuing Studies
- International Credential Assessment Service of Canada
- World Education Services
- Medical Council of Canada

 سازمان نظام پزشکی کانادا تنها برای آن دسته از متقاضیانی که قصد دارند برای پزشک متخصص (طبقه بندی مشاغل ملی سال 2011 کد 3111) یا برای پزشک عمومی/پزشک خانواده (سال 2011 NOC کد 3112) به عنوان شغل اصلی در برنامه ی FSWP درخواست بدهند، تعیین شده است. نه NOC کد 3111 و نه کد 3112 هیچ کدام در لیست مشاغل واجد شرایط که در تاریخ 4 می ترتیب اثر داده می شوند، قرار ندارند. بنابراین این موضوع فقط افرادی را که تحت زیر گروه دانشجویان دکترا یا زیر گروه دارای پیشنهاد کاری بر اساس کد های NOC می باشند را تحت تاثیر قرار می دهد. متقاضیان باید با سازمان های تعیین شده مستقیما تماس بگیرند تا اطلاعات بیشتری درمورد مدارک مورد نیاز، زمان لازم و هزینه ها کسب کنند.

اداره ی شهروندی و مهاجرت کانادا (CIC) فقط آن دسته از گزارش های ECA را که پس از تاریخ تعیین شدن سازمان ها (برای فراهم کردن گزارش های ECA) منتشر شده اند را می پذیرد؛ (برای مثال در تاریخ ۱۷ می ۲۰۱۳). هر گزارش ECA به مدت ۵ سال از تاریخ صدورش توسط یکی از سازمان های مشخص شده، به منظور اهداف مهاجرتی، دارای اعتبار می باشد.

منتشرشده در مهاجرت و تحصیلی‌

 

وزیر مهاجرت کانادا آقای جیسون کنی در تاریخ ۱۹ دسامبر اعلام کرد که برنامهٔ جدید پذیرش نیروی متخصص فدرال با اعمال تغییراتی از تاریخ ۴ می ۲۰۱۳ از سر گرفته خواهد شد. وی افزود: "مشاغل، رشد اقتصادی و موفقیت بلند مدت اولویت اول دولت کانادا را تشکیل می دهند. برنامه ی جدید پذیرش نیروی متخصص فدرال تضمین خواهد کرد که کانادا افرادی را انتخاب خواهد کرد که اقتصاد ما به آنان نیاز دارد، کسانی که به احتمال قوی موفق خواهند بود و پتانسیل خود را به طور کامل در کانادا به کار خواهند گرفت."

تحقیقات فراوان نشان داده است که دو فاکتور زبان و سن نقش مهمی در موفقیت مهاجران در سیستم اقتصادی کانادا دارند و لذا تغییرات اعمال شده در برنامهٔ پذیرش نیروی متخصص فدرال شامل افزایش امتیاز مهارت زبان و سن متقاضیان خواهد بود. تغییرات نهایی در برنامه ی پذیرش نیروی متخصص فدرال عبارتند از:

۱- تغییر در حداقل دانش زبان مورد نیاز و افزایش امتیاز مهارت زبان، زبان را به مهمترین فاکتور انتخاب متقاضیان تبدیل خواهد کرد.

۲- تاکید بیشتر بر مهاجران جوان: این مهاجران توانایی کسب تجربه ی کار کانادایی را خواهند داشت، بهتر می توانند خود را با تغییرات بازار کار وفق دهند و سالیان بیشتری را در خدمت اقتصاد کانادا خواهند بود.

۳- معرفی ارزیابی مدرک تحصیلی

۴- تغییرات در پروسهٔ استخدام از پیش برنامه ریزی شده، طوری که به کارفرمایان اجازه خواهد داد که متقاضیان را سریعتر استخدام نمایند.

۵- اعطای امتیاز برای دانش زبان همسر متقاضی و تجربه کار در کانادا

 برنامهٔ جدید دارای دو مرحله خواهد بود. در مرحلهٔ اول متقاضیان باید نشان دهند که از حداقل دانش زبان برخوردار هستند که این کار با کسب حداقل نمرهٔ سطح ۷ در سیستم کانادایی ارزیابی زبان امکان پذیر خواهد بود. در مرحلهٔ دوم مدرک متقاضیان باید قبل از ورود به کانادا به ارزیابی رسیده باشد. ارزیابی مدرک تحصیلی‌ متقاضیان به آنان درک واقع بینانه تری خواهد داد که مدرک آنان معادل چه مدرکی‌ در کانادا خواهد بود.

لازم به ذکر است که تغییرات اعلام شده شامل کسانی‌ که با استفاده از پیشنهاد شغلی‌ قبل از ۴ می ۲۰۱۳ در خواست داده اند و یا دانشجویانی که تحت PhD Stream درخواست داده اند نمی‌شود.

منبع:

http://www.cic.gc.ca/english/department/media/releases/2012/2012-12-19.asp

منتشرشده در مهاجرت و تحصیلی‌

۲ می ۲۰۱۳: برای اطلاع از آخرین تغییرات در برنامهٔ مهاجرت از طریق نیروی متخصص فدرال به این مقاله مراجعه نمایید.

اداره مهاجرت کانادا روشهای مختلفی را برای مهاجرت به کانادا معرفی کرده است. این روشها تحت چند عنوان دسته بندی شده و برای هر دسته شرایطی مشخص شده است. افرادی که تمایل به اقدام برای مهاجرت دارند، باید شرایط دسته های مختلف را بررسی نموده و نزدیک ترین و مطمئن ترین دسته ای که به شرایط خود و خانواده شان شبیه است را انتخاب کنند.

یکی از این دسته بندی ها،  نیروی متخصص فدرال (Federal Skilled Worker) می باشد. در این دسته، شرایط مختلفی مانند سطح تحصیلات (و اگر شخص تقاضا کننده متاهل باشد، سطح تحصیلات همسرش)، سابقه کار، دانش زبان انگلیسی و/ یا فرانسه و دیگر شرایط مورد بررسی قرار می گیرد تا مشخص شود که آیا شخص قابلیت این را دارد که مستقلاً در کانادا مستقر شده و زندگی جدیدی را شروع نماید یا خیر. اگر شخص به تشخیص افسر اداره مهاجرت، این شرایط را داشته باشد، امتیاز لازم را کسب نموده و پس از انجام تست های پزشکی و ارائه مدارک عدم سوء پیشینه کیفری می تواند واجد شرایط مهاجرت به کانادا شناخته شود.

نکته مهم این است که امکان دارد در قوانین و سطح امتیازهای قابل قبول برای مهاجرت هرچند وقت یک بار تغییراتی صورت پذیرد. بنابراین همواره لازم است که با سر زدن به وب سایت اداره مهاجرت از آخرین تغییرات آگاهی پیدا کرده و از شرایط اقدام برای مهاجرت مطمئن باشید. آدرس وب سایت اداره مهاجرت، بخش نیروی متخصص فدرال در زیر آمده است:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp

نکته دیگر این است که استان کبک (Quebec) کانادا قوانین مهاجرتی خاص خودش را دارد. کسانی که مایلند تحت عنوان نیروی متخصص برای مهاجرت اقدام کرده و در این استان زندگی کنند، باید در دسته بندی مربوط به نیروی متخصص این استان اقدام نمایند.

در حال حاضر اداره مهاجرت کانادا پذیرش مهاجر در دسته نیروی متخصص فدرال را محدود نموده است اما با این حال اعلام کرده که از اوایل سال 2013 میلادی شرایط جدیدی را اعلام می کند و پذیرش مهاجر در این دسته را از سر می گیرد.

با توجه به محدودیت های فعلی،  شرایط اعلام شده برای تشخیص واجد شرایط بودن در زمان حال در این دسته، در زیر آمده است:

  • شرایط اصلی
    • دارا بودن وضعیت استخدامی معین در کانادا

              یا

    • دانشجو بودن در مقطع دکترا در یکی از دانشگاه های کانادا (یا فارغ التحصیلی در مقطع دکترا از یکی از دانشگاه های کانادا به شرط این که بیش از 12 ماه از تاریخ فارغ التحصیلی نگذشته باشد) و دارا بودن شرایط معین دیگر.

 

"وضعیت استخدامی معین در کانادا" تعاریف مختلفی دارد. اما در حالت کلی به این معناست که از شرکت یا مؤسسه ای در کانادا پیشنهاد استخدام دائم داشته باشید و بتوانید مدارک رسمی آن را ارائه دهید. همچنین، اداره مهاجرت باید نیاز کانادا به آن موقعیت شغلی را تایید نماید.

دانشجویان مقطع دکترا نیز باید حداقل دو سال از دوره دکترا را به پایان برده و شرایط تحصیلی خوبی از لحاظ معدل و نمرات دروس داشته باشند. دانشجویانی که بورسیه کشور دیگری هستند و تعهد خدمت به کشور مبدا را دارند نمی توانند تحت این دسته اقدام نمایند.

  • شرط سابقه کار:

پس از آنکه مشخص شد که فرد یکی از دو شرط بالا را دارد، مدارک وی برای احراز صلاحیت های دیگر بررسی می شوند. شرط مهم دیگر سابقه کار است:

-      داشتن سابقه کار با حقوق، حداقل یک سال تمام وقت یا معادل آن. این سابقه کار حتما باید در لیست مشاغل مورد قبول و مورد نیاز کانادا باشد. در واقع اداره مهاجرت فقط برخی سوابق کاری، به عنوان مثال فعالیت های مدیریتی را قابل قبول و مورد نیاز کانادا می داند.

  • شرایط امتیازی:

به جز شرایط اصلی، هر فرد باید حداقل امتیاز 67 مورد نیاز برای قرار گیری در این دسته را نیز به دست آورد. شرایط امتیازی عبارتند از:

-          سطح تحصیلات

-          دانش زبان انگلیسی و / یا فرانسه

-          سن

-          انطباق پذیری با محیط کار و زندگی در کانادا

-          سابقه کار

-          داشتن وضعیت استخدامی معین

 

برای آگاهی از سیستم امتیاز دهی و تعیین امتیاز خود می توانید از وب سایت زیر کمک بگیرید:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/index.asp

توجه کنید که شرایط سیستم امتیاز دهی نیز از اوایل سال 2013 میلادی دچار تغییراتی خواهد شد.

 

  • شرط تمکن مالی:

از دیگر شرایط مهاجرت تحت دسته نیروی متخصص فدرال، نشان دادن تمکن مالی است. به این معنا که شما باید مدارک رسمی ارائه کنید که نشان دهد پس از ورود به کانادا امکان اداره مالی زندگی خود و بستگانتان (همسر و فرزندان) را دارید.

 

  • شرایط دیگر:

شرایط دیگری مانند سابقه و سطح سلامتی فرد، سوء پیشینه کیفری، مالی و مواردی مانند نقض حقوق بشر می تواند بر روی پذیرفته شدن شخص اثر بگذارد.

 

پس از اطمینان حاصل کردن از اینکه واجد شرایط اقدام در این دسته بندی هستید، باید فرم های مربوطه را پر نموده و مدارک رسمی و ترجمه شده لازم را فراهم کنید. سپس همه این مدارک را به همراه رسید پرداخت هزینه ها به یکی از دفاتر تعیین شده سفارت کانادا بفرستید و منتظر تماس آنها بمانید تا از مراحل بعدی اطلاع پیدا کنید.

اگر واجد شرایط شناخته شوید، ممکن است از شما مدارک دیگری (مانند مدارک مالی کامل تر- مدرک زبان به روز تر و ...) خواسته شود. در نهایت از شما خواهند خواست که آزمایشات پزشکی انجام دهید، هزینه های لازم را پرداخت کنید و منتظر بمانید تا برایتان "درخواست گذرنامه" فرستاده شود. در این مرحله شما گذرنامه تان را به یکی از دفاتر سفارت کانادا فرستاده و آنها برایتان ویزای مهاجرتی صادر خواهند کرد. پس از اولین ورود شما به کانادا با آن ویزا، آن ویزا باطل شده و چند هفته بعد برایتان کارت مهاجرت ارسال می گردد. این کارت تا 5 سال اعتبار دارد و با آن می توانید به صورت نا محدود و بدون نیاز به ویزا وارد کانادا شوید. شرایطی برای تمدید این کارت پس از 5 سال نیز وجود دارد که خارج از موضوع این مقاله است.

                

منتشرشده در نیروی متخصص فدرال
شما اینجا هستید:صفحه اصلی‌ نمایش موارد بر اساس برچسب: Federal Skilled Worker